Konstrukcijski sustavi – pravo rješenje za sve želje

Savršeno usklađene kombinacije čelika, drva i betona odlučujući su faktor za postizanje ekonomičnosti vaše građevine.

Čelik - Konstrukcijski sustavi - Tehnika i servis - Industrijska i obrtnička gradnja

Čelik – važan i kvalitetan materijal

Velika prednost čeličnih nosivih konstrukcija su male dimenzije kod velikih raspona građevine i elegantan ukupan dojam.

Elegantnost i efikasnost
U našim suvremenim i učinkovitim postrojenjima godišnje obrađujemo oko 30.000 tona čelika (što je otprilike 1.500 prikolica teretnih kamiona). Čelične konstrukcije obrađujemo u postupku vrućeg cinčanja i isporučujemo s nanesenim slojem željene boje.

Izrađujemo čelične okvire za sedlaste ili jednostrešne krovove u izvedbi s nosačima ili samonosivoj izvedbi, po želji s nadstrešnicama i isturenim krovom te po potrebi s konzolama za instalaciju krana. Vlastita potpuno automatizirana proizvodnja u našem postrojenju u Osthofenu/Njemačka omogućuje nam postizanje visokog stupnja preciznosti u proizvodnji!

Čelik-lijepljeno drvo - Konstrukcijski sustavi - Industrijska i obrtnička gradnja

Čelik-lijepljeno drvo – kombinacija za najstrože zahtjeve

Za najbolji optički dojam krovne konstrukcije savršen su izbor gornje nosive grede od lijepljenog drva.

Čelični potpornji i drveni zasuni spajaju se standardiziranim čeličnim spojnicama. Čelični čvorovi se već u proizvodnom pogonu najsuvremenijim strojevima za izradu veznih konstrukcija spajaju s drvenim gredama te ih je na licu mjesta potrebno samo spojiti vijcima s čeličnim potpornjima.

Vrijeme je novac, a s tvrtkom WOLF System štedite i jedno i drugo!
Opsežna upotreba prefabriciranih elemenata osigurava kratko trajanje montaže i veliku uštedu vremena!

Armirani beton-lijepljeno drvo - Konstrukcijski sustavi - Industrijska i obrtnička gradnja

Armirani beton-lijepljeno drvo – čvrstoća kombinirana s elegantnošću

Potpornji od armiranog betona i nosači od lijepljenog drva se koriste u arhitektonski zahtjevnim projektima, ali i kao funkcionalna i ekonomična rješenja.

Potpornji od armiranog betona uvjeravaju svojom čvrstoćom i otpornošću u slučaju požara.

Najbolja priprema – kratka montaža
Već u proizvodnom pogonu na potpornje od armiranog betona i zasune od lijepljenog drva ili zakrivljene horizontalne nosače od lijepljenog drva nanosimo potrebne otvore i bušotine, čime se osigurava kratko trajanje montaže na licu mjesta. Kombinacija masivnih betonskih potpornja s nosačima od lijepljenog drva je dugotrajno i ekonomično rješenje za konstrukciju!
Konstrukcije od lijepljenog drva uvjeravaju svojom estetskom elegantnošću u izvedbi sa zakrivljenim horizontalnim nosačima ili spojevima sa zategama.

Lijepljeno drvo-lijepljeno drvo - Konstrukcijski sustavi - Industrijska i obrtnička gradnja

lijepljeno drvo-lijepljeno drvo – uvjerava estetskim osobinama i ekonomičnošću

Zbog visokog udjela drva ova je nosiva konstrukcija idealna za radionice, stolarske radnje ili prodajne prostore.

Najbolje ocjene u protupožarnoj zaštiti
WOLF System obrađuje lijepljeno drvo najviše kvalitete, po izboru u gruboj ili industrijskoj kvaliteti. Okvirima od lijepljenog drva izrađuju se protupožarne konstrukcije, za kojima danas postoji velika potražnja. Na grede i potpornje od lijepljenog drva se u proizvodnom pogonu nanose potrebne čelične spojnice i priključni elementi. Na gradilištu je potrebno samo spojiti vijcima čelične čvorove, što osigurava brze i jednostavne montažne radove na licu mjesta!

Oprema za spajanje veznih ploča - Konstrukcijski sustavi - Industrijska i obrtnička gradnja

Oprema za spajanje veznih ploča – ekonomičnost povrh svega!

Jedno od najisplativijih rješenja za krovne konstrukcije je oprema za spajanje veznih ploča tvrtke WOLF System.

Uz postavljanje višeg cilja postižemo i bolje rezultate 
Oprema za spajanje veznih ploča se koristi u situacijama kada su potrebne lagane konstrukcije, poseban oblik konstrukcije ili veliki raspon. Danas je moguće izvođenje samonosivih konstrukcija s rasponom do 35 m. Način gradnje upotrebom opreme za spajanje veznih ploča osigurava brojne mogućnosti izvedbe, primjerice u obliku zidnih elemenata sa skeletnom konstrukcijom, poveznica za sedlaste, škaraste, paralelne i jednostrešne krovove. Velikim izborom različitih tipova veznih ploča moguće je optimizirati količinu materijala i troškove.

Naši su zaposlenici jako dobro upoznati s karakteristikama i prednostima drva, čelika i betona. Uporabom svih triju osnovnih materijala WOLF System može za svaku potrebu pronaći najekonomičnije rješenje nosivog sustava uz istovremeno ispunjenje individualnih zahtjeva. Prilikom odabira pogodnog rješenja uvažavamo okolnosti na licu mjesta, dimenzije građevine, namjenu i estetske zahtjeve investitora. 
Na taj način nastaju gospodarske građevine s najvećom funkcionalnošću.

Konstrukcijski sustavi - Industrijska i obrtnička gradnja - Tehnika i servis